Thursday, 31 January 2013

Persaraan Umi (2)

Assalamualaikum...

Entri yang ni, saya nak share suasana majlis persaraan ummi dekat rumah pula..

Selepas tamat majlis dekat sekolah, guru2 berkonvoi untuk ke majlis dekat rumah pula.. Majlis dekat rumah saya bersempena ummi telah selamat bersara sekali gus untuk sambut maulidurrasul..
Mula2 sampai, guru2 lelaki plus beberapa pelajar lelaki (lebih kurang 30 orang) berselawat dalam rumah while cikgu2 perempuan makan dulu dekat luar rumah.. Kitorang sediakan khemah satu jer..Tula pasal lelaki dan perempuan kena makan asing2.. Tak muat tempat nak duduk..

Seperti biasa, beberapa gambar untuk di'share'kan..

 Cikgu2 posing

 Selawat dulu



Khemah bertemakan blue pink

 'Door gift'
 Ukhuwwah fillah

 Perkenalkan cikgu ICT saya, Pn Suria bersama suaminya.. Sepasang suami isteri ni, dua2 mengajar di smkam

Antara hadiah drpd warga smkam

Pak Cik-2 sekampung

 Kami dua beradik jer ada kat rumah..
Angah & Abg Am still dekat oversea

 Pasangan bahagia

 Antara makanan yang ada

 Family potret wihout angah & abg am and umar al-fateh (missin' u guys)
A special card from 2Ik's students

Dpat kereta baru tuu..
Haha.. Cg2 muda yang tolong hiaskan

Sekarang, ummi dah officially bersara daripada menjadi seorang cikgu tetapi dia tetap seorang murobbi kepada anak2nya dan masyarakat serta pelajar smkam dulu, kini dan selamanya..
InsyaAllah..

Semoga Allah redha..


Salam Ukhuwwah Fillah
Mahfuzah Hamizah

4 comments:

  1. Assalamualaikum...kad from 2ik ade la...:)...cakap kt cg Hasnah bahawasanya 2ik's students akan ingat cg always especially time study geo...tq cg..."may Allah bless you"...

    ReplyDelete
  2. Kirim salam kat cikgu hasnah...jasa dia banyak kat sekoalah tu... May Allah bless her and the whole of your family...ameen... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih abe faiz.. May Allah bless you too

      Delete
  3. Mahfuzah ! sedih la tak dapat pergi ! sbb x leh jumpa umar ngan amin ! aduhh..malngnya nasib ! Mahfuzah , kirm salam syg kat mak awak ye

    ReplyDelete